KronTemporaryArt

Image 1

Un proiect de redare a utilitatii fatadelor cladirilor din zona istorica momentan nefolosite si de promovare a artistilor locali in cautare de spatii de expunere publica. In zona istorica a Brasovului , in principal pe strazile pietonale frecventate masiv de turisti si localnici, exista numeroase cladirii si spatii comerciale inchise temporar. Motivele sunt diverse (sunt in asteptarea autorizatiilor de renovare, de reconvertire, proprietarii nu gasesc momentan firme interesate sa le inchirieze, restrictiile ultimului an au afectat comertul etc), iar perioadele in care acestea nu sunt folosite varieaza de la cateva saptamani la cateva luni.

Pe langa aspectul neplacut al unei vitrine sau fatade a unui spatiu nefolosit, de multe ori ele sunt agresate cu afise si anunturi care raman perioade lungi, inestetice si murdare. Pe de alta parte, sunt numerosi artisti locali care cauta metode de promovare mai accesibile, care nu expun in galeriile de arta inca, care nu sunt cunoscuti publicului larg si potentialilor cumparatori ai creatiilor lor.

Noi dorim sa cream o galerie de arta publica, gratuita, accesibila usor ambelor parti – artisti si admiratori- prin legatura cu proprietarii spatiilor momentan nefolosite. Pot fi expuse lucrari vizuale din orice domeniu, pictura, sculptura, obiecte de creatie artizanala, fotografie, mesaje etc. noi am ales in simulare pictura.

Artistii…..Fatadele….

Lost Horizon

Emilian Chirila
Fotografie 
15 decembrie 2022-30 ianuarie 2023
str. Republicii nr 53

"... prin fotografiile mele incerc sa arat o parte din lumea din jurul meu, asa cum o inteleg din experienta mea.
de ce ILUZII?
la inceput, orice experienta pare sa fie inteleasa, dar in timp devine doar o iluzie.
este ca un cerc... nu stiu unde incepe si unde se termina...
In majoritatea fotografiilor mele incerc sa surprind realitatea in unghiuri si circumstante nu atat de comune. Incerc sa prezint lucruri comune si banale care nu manifesta niciun interes si care de cele mai multe ori sunt ignorate si trecute cu indiferenta.
Acest lucru da o nota de abstract fotografiilor mele."

Prin fotografiile sale, intotdeauna alb-negru si patrate, avem ferestre catre imaginarul fara margini. La fiecare ne pierdem in ce ne sugereaza, ca intr-un joc generat de artist si continuat de noi cat ne lasam liberi sa visam. 

website
D.A.U.
Magda Vacariu

Expozitie pictura N.A.G.
Artisti: Anca Caraman, Carmen Groapa, Irina Nila, Liliana Soos, Magda Vacariu, Mihaela Bucur
30 septembrie-10 octombrie 2022
str. Republicii 53 

Revenita in tara din 2008, artista Magda Vacariu a pus bazele unor cursuri de arta pentru adulti in Brasov, in jurul carora s-a format o comunitate de artisti. Ei ne arata rolul comunitatii si al artei in societate. Impreuna devenim mai puternici iar comunitatile sunt viitorul omenirii, realizam asta cu atat mai mult pe fondul separarii si restrictiilor aberante la care am fost supusi in ultimii doi ani. Aceasta expozitie invita oamenii sa reflecteze asupra rolului comunitatii in societate si ii invita sa se uneasca in jurul pasiunilor lor. Oricine poate crea, iar prin expozitii, sesiuni de pictura live la care privitorii sunt invitati sa picteze si ei, artistii ne demonstreaza asta, subliniaza rolul artei in a unifica o societate dezbinata. Omul modern din ce in se mai alienat si anihilat de o societate care e straina de nevoile lui sufletesti, e invitat sa se redescopere si sa se bucure din nou, intr-un mediu in care este incurajat sa se exprime liber prin arta. 

Facebook
Website
D.A.U.
Afise de Razboi

Expozitie lucrari Pictoric Illustrators Club  
15 august-15 octombrie 2022
str Republicii nr 53 / str Postavarului nr 58 / str Iuliu Maniu nr 13/ Piata Sf. Ioan  

Afișele au fost create de ilustratori ucraineni după începutul războiului la scară largă. Este atât de teribil și dureros să vezi o țara distrusă și un popor ucis! Mai mult decât atât, se distrug și speranțele, visele și viitorul. Dar oamenii sunt uniți mai mult ca niciodată. Ilustratorii își folosesc arta ca pe o armă - arta lor reflectă temerile, sentimentele și durerea. Fiecare afiș este o declarație susținută de milioane de ucraineni. Intreaga lume se unește! Intindem mâna către oameni de pretutindeni pentru a se alătura în această luptă pentru pace, dreptate și umanism. În plus, credem că arta are puterea de a fi mediator, de a încuraja gândirea critică și dialogul.
Parteneri: Digital Brain, Centrul Multicultural, Inspiratio


 

Facebook
Website
D.A.U.
Brasovul Salbatic

Expozitie de fotografie Dan Dinu 
In cadrul Forumului Oraselor Verzi  - Brasov 6-12 sept 2021
Str. Republicii colt cu str Michael Weiss

Asocierea perfecta dintre Forumul care va aduce Brasovul mult mai aproape de titlul de Capitala Verde a Romaniei si autorul celui mai complex, frumos si premiat film despre natura salbatica a tarii, cetatean al orasului, a generat expozitia inedita de fotografie ce porneste proiectul KronTemporaryArt.
Pe “simeza” panourilor santierului ce readuce orasului o cladire emblematica, pentru cateva saptamani avem expuse sapte cadre din cadrul filmului Romania Salbatica, un poem manifest pentru cunoasterea,salvarea si conservarea naturii tarii noastre, rezultat a peste zece ani de munca a realizatorilor.

Romania Salbatica
Website Dan Dinu
D.A.U.