KronTemporaryArt

Image 1

Un proiect de redare a utilitatii fatadelor cladirilor din zona istorica momentan nefolosite si de promovare a artistilor locali in cautare de spatii de expunere publica. In zona istorica a Brasovului , in principal pe strazile pietonale frecventate masiv de turisti si localnici, exista numeroase cladirii si spatii comerciale inchise temporar. Motivele sunt diverse (sunt in asteptarea autorizatiilor de renovare, de reconvertire, proprietarii nu gasesc momentan firme interesate sa le inchirieze, restrictiile ultimului an au afectat comertul etc), iar perioadele in care acestea nu sunt folosite varieaza de la cateva saptamani la cateva luni.

Pe langa aspectul neplacut al unei vitrine sau fatade a unui spatiu nefolosit, de multe ori ele sunt agresate cu afise si anunturi care raman perioade lungi, inestetice si murdare. Pe de alta parte, sunt numerosi artisti locali care cauta metode de promovare mai accesibile, care nu expun in galeriile de arta inca, care nu sunt cunoscuti publicului larg si potentialilor cumparatori ai creatiilor lor.

Noi dorim sa cream o galerie de arta publica, gratuita, accesibila usor ambelor parti – artisti si admiratori- prin legatura cu proprietarii spatiilor momentan nefolosite. Pot fi expuse lucrari vizuale din orice domeniu, pictura, sculptura, obiecte de creatie artizanala, fotografie, mesaje etc. noi am ales in simulare pictura.

Artistii…..Fatadele….

Brasovul Salbatic

Expozitie de fotografie Dan Dinu 
In cadrul Forumului Oraselor Verzi  - Brasov 6-12 sept 2021
Str. Republicii colt cu str Michael Weiss

Asocierea perfecta dintre Forumul care va aduce Brasovul mult mai aproape de titlul de Capitala Verde a Romaniei si autorul celui mai complex, frumos si premiat film despre natura salbatica a tarii, cetatean al orasului, a generat expozitia inedita de fotografie ce porneste proiectul KronTemporaryArt.
Pe “simeza” panourilor santierului ce readuce orasului o cladire emblematica, pentru cateva saptamani avem expuse sapte cadre din cadrul filmului Romania Salbatica, un poem manifest pentru cunoasterea,salvarea si conservarea naturii tarii noastre, rezultat a peste zece ani de munca a realizatorilor.

Romania Salbatica
Website Dan Dinu
Event Facebook