oameni

Dan Dinu


"Am fost pasionat de natura si animale de cand ma stiu. Cartea mea preferata din copilarie era atlasul zoologic, pe care l-am citit de zeci de ori din scoarta in scoarta, cu toate denumirile stiintifice si cuvintele pe care nu le intelegeam. Intre acele coperti a inceput pasiunea pentru lumea care ne inconjoara, iar in scurt timp a venit si pasiunea pentru calatorie, pentru ca imi doream sa vad animalele si locurile despre care citeam."
"Am copilarit intr-un mic orasel de la poalele Bucegiului, in nordul Dambovitei, chiar daca sunt nascut undeva la malul marii. La facultate am mers in Targoviste, insa cum pasiunea pentru natura era mai mare decat cea pentru vestigiile istorice, am ales sa ma mut in Brasov in 2003. A fost prima decizie cu adevarat importanta din viata mea.

Desi am mai incercat si alte genuri fotografice, am ramas fidel fotografiei de natura si calatorie. Dupa aproape 25 de ani de la inceputul pasiunii mele pentru fotografie, pot sa ma consider norocos, pentru ca am reusit sa imi implinesc visul de a calatori, pana acum prin mai bine de 30 de tari, si am reusit sa vad multe dintre animalele pe care nu imi imaginam vreodata ca o sa le vad, atunci cand rasfoiam in copilarie acel atlas zoologic."

De ce recomanda Dan Oprea?

Dan, viata si activitatea lui, este din acea categorie la care ne uitam cu placere, invidie pozitiva, admiratie si visam ca am vrea si noi sa facem la fel, dar diverse motive ne opresc. In realitate, sunt foarte putini cei care au taria si priceperea sa traiasca astfel. Ma onoreaza prietenia sa si deschiderea catre proiectele comune.