Cafenele

FLY Coffee

str Nicolae Balcescu, Brasov
40 741386786

Cafenea ambulanta, care din 2014 ne arata ca o cafea excelenta poate sa fie preparata si intr-un spatiu restrans ce se deplaseaza pe patru roti. Indiferent de reteta pe care o alegi, in primele 30 de secunde faci aroma-terapie, iar in urmatoarele minute creezi un carnaval papilelor gustative.

Ne intalnim mereu la evenimente, targuri, expozitii, festivaluri,  ne da o stare de confort cand avem masinuta cu cafea langa noi. In general, in zilele de lucru, este parcata frumos vis-à-vis de Teatrul Dramatic. Uneori insa ea pleaca pentru o intalnire programata cu pauzele de cafea ale sedintelor, firmelor, intalnirilor, nuntilor  sau orice alta intrunire care aprecieaza si doreste rasfatul cafelelor bune.
 
Micuta cafenea motorizata are un sofer-maestru-conviv ce alege cu grija boabele verzi, le prajeste cu multa stiinta, le aduce apoi in stare de licoare si ne povesteste cu pasiune despre tot acest drum.
Manole Manolache iubeste cafeaua, se “joaca” cu ea cu multa pasiune si placere, fiind mereu o prezenta incantatoare pentru cei care asteapta cu rabdare la coada ce, de multe ori,  se formeaza in jurul sau. Isi duce masinuta de pe strazile orasului pana in varf de munte, pe pajisti cu caprite sau pe drumuri neasfaltate, acolo unde specialitatile sale sunt cerute. Asa cum spune el, cafeaua se bea imediat dupa preparare, daca o pui la pachet nu mai este cafea, este o bautura calda, sau rece.

Cand vifornita iernii face ravagii pe strazi, il gasim pe Manole in cele mai bune locuri ale orasului, la Hof, Lavender, la CH9 la pupitrul masinariei de preparat cafea, dirijand filtrele si portafiltrele, picuratoarele si rasnita, intr-o simfonie de arome si gusturi.
 

De ce recomanda Carmen?

Pe Manole Manolache il recomanzi imediat ce ai avut un prim contact cu el. Este o persoana mereu vesela, glumeata, ce-ti transmite o energie buna, atat prin atitudine, cat si prin gustul perfect al cafelelor sale. Este pe lista de “obligatoriu” cand ai un eveniment.