locatii

Galeria Metaxa

Str Republicii No. 42, Brasov
+40 (723) 984 797

Cumpara si vinde obiecte decorative, obiecte de arta, mobilier vechi, argintarie, bijuterii si alte obiecte de valoare. Ofera servicii de evaluare la domiciuliu, precum si servicii de restaurare la cele mai bune preturi si cea mai buna calitate.

„Acesasta Galerie a fost un har pe care Dumnezeu mi l-a dat de la frageda varsta. Aveam 7 ani si am gasit intr-un carut de gunoier (cel cu doua roti) in anii 80, doua piese: un suport Art Deco, pentru sticle de vin (acesta il detin si acum, pe biroul meu) si o cupa Victoriana. Erau lucruri aruncate in epoca ceausista. Miroseau in acea epoca a ceva neplacut. Cu toate ca, pentru mine erau ca o raza de soare. La varsta de 12 ani, am participat cu un stand la Cerbul Carpatin, la targul colectionariilor de antichitati, filatelie, numismatica si cartofilie. De atunci,nu am mai putut lasa aceasta pasiune. In 2008, am deschis Galeria Metaxa, visul meu implinit, in orasul meu natal. Iubesc Arta si Obiectele de arta, un limbaj universal fara frontiere!“ Alex Metaxa

De ce recomanda Dan?

Am inceput sa renovez si decorez un apartament in zona veche a orasului. Aveam mostenite sau adunate de mine cateva ceasuri de perete, unul mai vechi ca altul. Am conceput decorul astfel incat sa integrez si ceasurile. Insa erau unicul element vechi, de colectie, in renovarea mea cam moderna. Imi framantam mintea cu ce as putea sa mai fac. Rezolvarea a venit la un concert de jazz. Acolo l-am cunoscut pe Alex, proprietarul galeriei, care mi-a dat cateva idei potrivite si necostisitoare. Asa am inteles rolul unui galerist de antichitati. Nu trebuie numai sa cumpere si sa vanda obiecte vechi, ci si sa consilieze asezarea acestora in spatiile proprietarilor. Mi-a gasit cateva obiecte foarte potrivite in decorul casei mele acum.