oameni

Teodora Pica


Artista vizuala brasoveanca, ce traieste in prezent in Totonto, insa si-a pastrat legaturile creative si artistice cu locul natal. Lucreaza in pictura, sculptura, gravura experimentala si fotografie.
A treia generatie a unei familii de artisti, a studiat mai intai la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti, obtinand diploma de licenta in arhitectura. De asemenea, este licentiata a Facultatii de Arhitectura, Peisaj si Design John H. Daniels, Universitatea din Toronto, iar mai tarziu a studiat pictura si desenul la Ontario College of Art and Design University. In august 2014, a absolvit Goucher College, in Baltimore, MD, cu o diploma de Master of Arts in Arts Administration.
Si-a expus lucrarile impreuna cu alti artisti independenti la nivel international, colaborand cu galerii comerciale si publice, muzee in Canada, USA, Belgia, Italia, Romania and Mexic.
Lucreaza la studioul ARTUNIT din Toronto,  un ,,laborator" creativ in care  initiaza proiecte de arta experimentala colaborativa.
Este membra al CARFAC (Canadian Artists Representation, Le Front des Artistes Canadienes), o corporatie federala non-profit care functioneaza ca vocea nationala a artistilor vizuali profesionisti din Canada.
 

De ce recomanda Dan?

Nu numai ca mi-as umple casa cu lucrarile ei, daca as putea, dar o admir foarte mult ca om, indrumator al celor tineri si prezenta extrem de placuta in galerii. Mi se pare o artista foarte de ACUM, totul la ea vibreaza secolul 21.