Agrement

Via Transilvanica


"Celor carora le place sa calatoreasca, au colindat deja potecile tarii. Stim, insa ca nu exista in Romania un circuit care sa ne incurajeze sa il parcurgem altfel decat cu masina. Tasuleasa Social si-a propus sa amenajeze un drum care va porni de la Putna, unde se odihneste Stefan cel Mare, va strabate Transilvania si toate bogatiile culturale ale acesteia si va ajunge pana la Drobeta Turnu-Severin - unde a intrat pentru prima data in tara Regele Carol."
"Via Transilvanica este un drum curajos fiindca ne face sa redescoperim repere si sa vorbim despre cine suntem noi cu adevarat, de la firul de iarba de la malul Dunarii pana la crestele muntilor.
Via Transilvanica este identitate. Pentru ca ne ofera sansa sa ne cunoastem mai bine istoria si astfel sa ne intelegem mai bine pe noi - ca natie. 

Traseul pe care il vom amenaja are aproximativ 1.400 de km, de la Putna pana la Drobeta Turnu Severin, iar din experienta noastra de drumeti, acesta se poate parcurge in mai multe saptamani in totalitate sau partial in cateva zile, dupa puterea si dorinta calatorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilitati de cazare si masa, dar si informatii istorice si culturale ale diferitelor zone geografice.
Drumul urmeaza sa fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care sa permita buna orientare a calatorului pe parcurs. Vom cauta sa prezentam cele mai corecte informatii despre gradul de dificultate al traseului.
Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face in mai multe etape, o prima portiune fiind prevazuta pentru 2018 - primii 100 km: pe raza judetului Bistrita-Nasaud. In 2020 am reusit sa finalizam 800 km in judetele: Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Brasov, Sibiu si Mehedinti.

Va invitam sa cunoasteti la pas frumusetea acestor locuri!"

De ce recomanda Carmen?

Am auzit prima oara despre acest proiect in timp ce eram pe Camino de Santiago. Mi se pare ca un vis inca. Acesti oameni extraordinari pun pe harta lumii un traseu de picior prin locuri frumoase din Romania! Chiar daca in judetul Brasov avem numai 26 km, suntem mandri sa mentionam acest proiect si sa il promovam, ca sa nu mai vorbesc de strabaterea unor portiuni ale sale.