ONG

Artburg

0721 926 254

Este o asociatie culturala care organizeaza evenimente in domeniile film, teatru, arte vizuale si de tot felul in Brasov.
FESTIVALURI DE FILM
Les Films de Cannes a Brașov – parte a Festivalului de Film “Les Films de Cannes a Bucarest”, inițiat de Cristian Mungiu și care se desfășoară în numeroase orașe din țară. In Brasov l-am organizat începând cu prima ediție, din 2017 până inclusiv în 2019.
One World Romania la Brașov - Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului, prima ediție, 2016.
Microfestivalul "One World Romania la Brașov", 2019.
Noaptea Alba a Galeriilor la Brasov – 2016 și 2017.
PREMIERE DE FILM
În 2020, Artburg a fost partener la organizarea premierei locale a multi-premiatului film documentar “colectiv” regizat de Alexander Nanau.
In martie, 2019, Artburg a fost organizator local al premierei filmului ”Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă”, in regia Adinei Pintilie, distins cu Ursul de Aur la Berlinale.
PROIECȚII DE FILM DOCUMENTAR
KineDok – proiecții de filme documentare contemporane, de autor din Europa Centrala și de Est. KineDok loc în spații neconvenționale si alternative în toata Romania. In Brasov, l-am organizat începând din 2017 până în prezent.
British Documentary – proiecție de filme documentare britanice contemporane, nominalizate sau câștigătoare ale premiilor oferite de Grierson Trust. Este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council in România, care se desfășoară in numeroase orașe din țară. In Brașov, l-am organizat între 2016 și 2018.
Seri de film de arhitectură UrbanEye - se desfășoare în numeroase orașe din țară. La Brașov, in 2016 și 2018.
Proiectie UNHCR (Agenția ONU pentru Refugiați) – Proiecție de film in cadrul Festivalului Multiculturalității, 2018.
Serile Artburg - seri de film documentar la Hof Cafe, Brașov. Pe perioada verii, proiecțiile au avut loc în Piața Sfatului, 2016.
Majoritatea proiectelor de filme documentare sunt urmate de discuții cu membrii ai echipei de filmare, sau cu experți în varii domenii abordate în film.
COLABORĂRI
TAMTAM Festival - Artburg a coordonat secțiunea FILM din cadrul primei ediții a festivalului, 2019. Selecția de filme documentare și de ficțiune au fost proiectate la Poarta Ecaterinei (open air) și la Centrul Multicultural al Universității Transilvania.
ATELIERE PENTRU LICEENI
Atelier de film documentar pentru liceeni, marca One World Romania, 2020
Atelier de comunicare și dezvoltare personala pentru liceeni din Brașov. Atelier susținut de actorul Gabriel Spahiu, 2017.

 

De ce recomanda Dan?

Sunt cativa ani buni de cand lucram impreuna la diverse evenimente culturale si admir profesionalismul si seriozitatea cu care trateaza fiecare aspect al actiunilor organizate sau sustinute de ei. Sunt entuziasmat de fiecare colaborare pe care o avem.