Cafenele

CH9 Specialty Coffee

Curtea Johannes Honterus 9, Brasov

Cafenea asezata in chiar curtea Bisericii Negre, intr-o cladire care isi duce istoria de secole, prin imaginatia si munca unor arhitecti talentati, catre o noua viata surprinzatoare. Prin specialitatile de cafea pe care le prepara, fac un festival al aromelor si gusturilor zi de zi.

„Chiar daca spatiul liber din jurul Bisericii Negre din Brasov arata si este perceput drept o piata – un loc public cu prestanta, deschis in permanenta tuturor –, el e, de fapt, proprietatea istorica a Bisericii Evanghelice. Nici nu se cheama Piata, ci Curtea Johannes Honterus. In perioada timpurie a orasului era, de fapt, o curte inchisa, cu un cimitir. In timp, au inceput sa apara cladiri administrative si anexe ale Bisericii, unele parcele au fost instrainate, si spatiul s-a deschis catre oras.
Acum zece ani, Johannes Bertleff si Dragos Oprea (pe atunci, in cadrul Exhibit Arhitectura) terminau proiectul de restaurare si amenajare al sediului administrativ al Bisericii. Lucrarea a devenit una de referinta pentru arhitectura de dupa 1990 din Romania. Casa de la nr. 9 apartine tot Bisericii, insa este o cladire mai modesta – era, de altfel o locuinta „de serviciu”, insa tot un obiect de patrimoniu extrem de pretios.”  e-zeppelin.ro

De ce recomanda Dan?

Este dificil sa spui ce recomanzi mai intai: cafeaua deosebita, indiferent ca o bei acolo, o iei la pachet sau cumperi ca sa prepari acasa, sau cladirea a carei istorie si aspect actual impresioneaza pe toata lumea. Atmosfera este un bonus placut.