oameni

Dumitru Schiopu

0755 123 101

Pictor brasovean cu o identitate puternica in exprimare, la care regasim fascinatia geometriei, a culorilor expuse in unghiuri drepte. Mesajul sau, redus la esential, este tot mai prezent in expozitii, dupa o foarte lunga perioada in care lucrarile au stat „in sertar”, asteptandu-si momentul sa fie dezvaluite.
„Formele apar pe neașteptate din masa de culoare și din ductul grafic, printr-un impact ce survine după ce ambele mijloace plastice au fost reduse la esențial. Construite cu o incredibilă claritate, pe muchia unei simplități sever asumate, imaginile sale par a închide în ele însele timpul, mai ales timpul necesar decodării mesajului secret al artistului. Lucrările surprind prin structura textuală a imaginii, prin care se ordonează, conform unei riguroase euritmii, șiruri de semne asemănătoare unor ideograme. Reducând tridimensionalitatea la un joc abstract al variațiunilor, în care un semn se naște din altul, potrivit unei logici deductive, de o fascinantă prolificitate, artistul pare că lansează în joacă un mesaj de descifrat, privitorul fiind tentat să stabilească cheia semnificativă a atitudinii sale față de propriul limbaj.”  Veronica Bodea Tatulea
 

De ce recomanda Bernhard?

Lucrarile sale sunt pentru mine sedinte de meditatie. Ma regasesc minute lungi in fata fiecareia, cu acelasi ritual: prima privire ma intriga, ma solicita, imi pune semne de intrebare, ca apoi sa ma linisteasca si sa-mi „fure” gandurile pana ce intreaga mea fiinta se alinieaza.