oameni

George Rosu


Artist vizual. Mesajele, opiniile si parerile sale sunt transmise prin ilustratii simple si la obiect, uneori sarcastice, uneori umoristice, subiectele sale fiind culese din cotidian. Povestile, trecute prin filtrul sau artistic, sunt exprimate atat prin desen, cat si prin text.
,, George Rosu nu este ilustrator ci artist, o precizare pe care tine sa o faca de fiecare data cand vorbeste despre ocupatia lui. Spune ca foloseste desenele ca sa-si dea cu parerea despre lucrurile care se petrec in jurul lui, cum ar fi stirile zilei, si sa arate cu degetul acolo unde simte ca trebuie aratat, cum ar fi curentul nationalist din ce in ce mai prezent in tara. Nu-i place sa-si explice munca si crede ca lucrarile unui artist ar trebui sa vorbeasca despre el, dar isi da seama ca uneori trebuie sa joace si rolul unui galerist sau om de PR. Cel mai in largul lui se simte la expozitii pentru acolo intra in contact cu oamenii care ii apreciaza munca si poate schimba idei pe viu cu ei. Nu-si propune ca desenele sa aiba umor sau sa fie sarcastice, dar asa ies pentru ca asa este el si ii place sa rada in timp ce lucreaza. Insa are mereu grija sa nu apeleze la un umor facil sau grobian, pentru ca isi doreste ca lucrarile lui sa puna oamenii pe ganduri."  DOR.ro
 

De ce recomanda Dan?

Imi place felul aparte in care el priveste ce se intampla in jurul nostru. As putea sa urmaresc creatiile sale si sa-mi fie suficient pentru a stii esentialul. Pentru o sanatate mentala buna, recomand una sau doua imagini-text ale lui in fiecare zi.