oameni

Sarah Vienna


Compozitoare, interpreta si textiera de origine americana care si-a gasit „acasa” in Brasov. A infiintat si coordoneaza fundatia Firm Foundations Romania, care are ca țintă ajutorarea copiilor orfani sau separați de familiile lor.

Sarah a venit in Romania pentru prima data in 2002, intr-o misiune umanitara pentru a-i ajuta pe copiii care traiau in Gara Brasov. A stat atunci doua luni, apoi s-a intors in SUA pentru a reveni la Brasov o luna mai tarziu. „Nu-mi puteam scoate Brasovul din minte“, spune Sarah, care ramasese in memorie cu imaginea muntelui Tampa. „Copacii verzi, semnul «Brasov» scris pe varf... Era ceva atat de puternic, de maiestuos si in acelasi timp pasnic si linistit in acest oras“, marturiseste ea.
In 2005 a infiintat o fundatie - „Firm Foundations Romania“ - care are ca tinta ajutorarea copiilor orfani sau separati de familiile lor si prin care ofera Spitalului de Copii Brasov scutece, hainute, ajutor medical si deruleaza un program prin care voluntarii ofera dragoste bebelusilor orfani din spital, tinandu-i in brate asa cum ar face niste parinti adevarati. „Bebelusii au nevoie de imbratisare, mangaiere si afectiune din partea parintilor mai ales in primele luni de viata si noi facem asta in locul parintilor care i-au parasit“, explica Sarah.
„Brasovul este locul in care ma simt cel mai aproape de Dumnezeu“, spune ea. Cu toate ca a urcat pe munti si mai inalti, in Austria, Brasovul si-a lasat amprenta adanc in sufletul ei si nu poate compara muntele nostru cu niciun altul din lume. „Este muntele care ma face sa ma simt, cumva, aproape de Rai. Si faptul ca traiesc in Brasov, inconjurata de munti si langa Tampa ma face sa ma simt la inaltime“, adauga Sarah.

De ce recomanda Dan?

Din primul moment cand am intalnit-o pe Sarah am simtit energia sa coplesitoare, placerea de a darui fericire si de a se implica complet in ajutorarea celor care nu pot singuri. Zambetul sau permanent si delicatetea vocii au fost primele baze ale unei prietenii ce va ramane, cu siguranta, pe viata. Cantecul proiectului nostru ii poarta complet semnatura: muzica, versurile si interpretarea.