oameni

Radu Croitoru

+40 (729) 796 513

Violoncelist remarcabil, membru al Filarmonicii din Brasov si initiator al proiectului VlogOnCello, proiect creat din dorinta de a descoperi lumea din jur cu ajutorul violoncelului.

„Mereu am avut un vis sa-mi iau intr-o zi violoncelul si sa pornesc la drum, doar din pasiunea pentru cantat si de a descoperi lumea din jur, prin intermediul muzicii si al violoncelului. Dorinta mea este sa calatoresc prin tarile unde am crescut si imi traiesc viata, in doua tari pe care inca nu le-am descoperit indeajuns, in Republica Moldova si Romania. Sa ma impart cu bucuria de a face muzica si sa-i fac pe oamenii din jurul meu putin mai fericiti si mai buni.

Acest proiect este sustinut in totalitate de oameni prin intermediul platformei patreon.com. Astfel, am creat o comunitate deosebita, permanent prezenta in viata mea, carora le dedic fragmente din piese sau chiar concerte online in schimbul unor donatii lunare.

In vara aceasta am calatorit prin toata Transilvania si am cantat oamenilor din jur in 35 de locatii turistice din noua judete. Totul datorita sustinerii oamenilor care au avut si au incredere in acest proiect. In continuare indemn pe toti care citesc acest text sa intre pe www.patreon.com/raducello si sa faca parte a comunitatii VlogOnCello, pentru a ma ajuta sa contribui la crearea momentelor deosebite in viata oamenilor care ma asculta si care ma urmaresc online.”

De ce recomanda Dan?

Radu nu numai ca este un om caruia violoncelul nu prea ii mai creaza provocari, dar este un om atat de pozitiv si de indraznet, ca uneori uiti ca el „lucreaza” cu un instrument clasic , din sfera celor conventionale, mai putin indraznete. Daca ar putea , Radu cred ca ar canta pe luna, pe Everest, in groapa Marianelor , intr-o gasca de improvizatie urbana stradala si oriunde simte ca violoncelul lui este generator de emotii.