Servicii

ROMO Brașov

+40724552200

ROMO Brasov: De la Producator la Consumator este grupul de Facebook unde se intalnesc ofertele producatorilor locali cu cererea consumatorilor din municipiul Brasov si imprejurimi. Locuri de intalnire : parcare Coresi Mall joi si Cantina Roman cartier Astra vineri.

ROMO inseamna „Consum echitabil” si este un sistem modern de comercializare directa bazat pe Facebook care vrea sa rezolve pe de-o parte nevoia consumatorilor de acces la hrana sanatoasa, de calitate, produsa etic si local iar pe de alta parte, nevoia producatorilor de a-si comercializa produsele simplu, rapid si eficient.

Cum functioneaza ROMO?

 1. Producatorii isi lanseaza ofertele pe grupul de FB, saptamanal sau bilunar.
 2. Clientii comanda printr-un comentariu la postarea producatorului.
 3. Apoi se intalnesc joi sau vineri, timp de 1 h, pentru predarea - primirea comenzilor intr-un punct de intalnire care va fi comunicat pe grup.

In calitate de administratori ai grupului ROMO, nu ne asumam sub nicio forma activitatea de productie sau comercializare a producatorilor din grup, insa ne rezervam dreptul sa selectam producatorii care participa dupa urmatoarele criterii:

 • Calitatea produselor (de obicei le testam inainte)
 • Recomandari din partea clientilor nostri
 • Sa fie cat mai aproape de Brasov
 • Povestea lor
 • Sa avem o diversitate cat mai mare de produse fara a avea o concurenta prea mare pe un singur produs

Modelul ROMO a fost declarat de fermieri celebri precum Richard Perkins de la Ridgedale Farm din Suedia ca fiind cel mai simplu si eficient model de comercializare a produselor pentru micii producatori. Si nu degeaba! Dupa ce a fost dezvoltat initial in Finlanda acum cativa ani, modelul s-a extins cu repeziciune la peste 500 de grupuri de Facebook in tarile Scandinave dupa care a luat cu asalt comunitati din Canada, SUA, Australia, Africa de Sud, Irlanda si alte tari europene. In Karlstad, Suedia spre exemplu, unul din 7 locuitori este membru in grupul local de ROMO.

Avantajele ROMO pentru consumator:

 • Iti poti comanda produsele de la mai multi mici producatori, dintr-un singur loc, printr-un sistem simplu si eficient folosind Facebook, oricand, de oriunde, de pe orice dispozitiv conectat la internet.
 • Iti poti alege in fiecare saptamana ce varietate si cantitate de produse doresti de la oricare dintre producatori, fara sa fi conditionat de un cos sau pachet predefinit, de o comanda minima sau costuri de transport individuale.
 • Ai oportunitatea de a-ti cunoaste producatorii, atat online cat si direct si personal, printr-un sistem bazat pe transparenta si socializare.
 • Cumparand direct de la un mic producator local sustii o familie muncitoare si ai garantia ca banii tai se intorc in economia locala.
 • Faci parte dintr-o comunitate locala de oameni faini, cointeresati de consumul si productia de hrana sanatoasa, de calitate. Mancarea buna si socializarea au mers dintotdeauna mana-n-mana.

Avantajele ROMO pentru producator:

 • Iti poti comercializa produsele in avans printr-un sistem simplu si eficient bazat pe Facebook care nu necesita platforme sau aplicatii dedicate, birocratie sau proceduri complicate.
 • Pastrezi 100% din incasari (nu exista samsari, intermediari, revanzatori, comisioane, taxe de raft, chirie taraba etc.)
 • Iti poti concentra eforturile de vanzare, intr-o singura ora de livrare / saptamana, ceea ce este nemaiauzit in termeni de eficienta.
 • Stii de la inceput cate produse sa incarci in masina si te intorci mereu cu portbagajul gol.
 • Prin vanzarea directa catre consumatori finali, iti “pui ouale in mai multe cosuri" si iti reduci riscul de a ajunge intr-o situatia in care un client cheie ti-ar putea impune preturi sau conditii comerciale dezavantajoase.
 • Ai satisfactia de a interactiona atat online cat si direct si personal cu clientii tai care iti pot oferi recenzii, recomandari si sugestii valoroase.
 • Esti oricand liber sa alegi daca doresti sau nu sa participi la o intalnire REKO, in functie de programul tau, de sezon sau disponibilitatea productiei, fara sa fi conditionat de vreo afiliere printr-o forma juridica sau orice alte obligatii contractuale.
 • Beneficiezi de un efect exponential de cross-marketing de grup impreuna cu ceilalti producatori. Cine cauta branza, gaseste si carne si afla pe urma si de paine dupa care povesteste prietenilor care la randul lor posteaza pe Facebook si tot asa...

Ce nu este ROMO?

Reko nu este un targ sau o piata volanta. Toate tranzactiile au loc pe grupul de Facebook, in avans, intre fiecare producator si clientii interesati. In cadrul intalnirilor are loc strict predarea-preluarea comenzilor comandate in avans pe grupul de facebook.

De ce recomanda Dan?

Iti poti face cumparaturile direct de la producatorii de alimentare sau non alimentare locali. Alegi unul dintre cele doua locuri de intalnire saptamanala convenabil tie, intr-un singur drum le iei pe toate, fara curieri si costuri de livrare. Ai contact direct cu cei care produc obiectele sau alimentele, poti sa afli povestile lor, poti sa-i verifici pe cei la care inca nu ai apelat. Eu sunt client de la inceput si nu am pana acum nemultumiri.