Hoteluri

Schuster Boarding House

Str. Penes Curcanul, nr. 5, Brasov
0368 440 440

"Oricine ai fi, suntem pregatiti sa te facem sa te simti cat mai binevenit. Am pus la punct cu grija fiecare detaliu in acest sens. Fie ca esti o persoana rafinata sau trendy, viziunea si experienta noastra se reflecta in serviciile de inalta tinuta care te vor face sa simti ca traiesti la maximum si sa te simti rasfatat."
"Casa a apartinut familiei Schuster - o familie de sasi instariti din Brasov al carei blazon se regaseste deasupra portii, la intrarea in cladire. Proprietarul casei, un fost bancher pe nume Gabriel Schuster, a contractat o firma de arhitectura din Austria pentru a-i dezvolta planul arhitectural. Ulterior, lucrarile de constructie au fost executate cu ajutorul unei companii de profil din Budapesta.

Cladirea a fost ridicata in 1914, avand o arhitectura specifica perioadei Art Nouveau, stil arhitectonic destul de rar intalnit in zona protejata. In timpul lucrarilor de restaurare si reamenajare in seiful camuflat de mobilier au fost descoperite planurile originale ale casei.

Piatra de pe fatada este cea originala, fiind curatata in intregime prin sablare cu nisip sub presiune si impermeabilizata ulterior. Pe fatada se pot regasi picturi originale restaurate, iar iluminatul fatadei este permanent pe timpul noptii pentru a-i pune in valoare simbolistica specifica. In intreaga lume cladirile Art Nouveau sunt iluminate in mod special pe timp de noapte. Tencuiala aplicata pe fatada este similara celei folosite la inceput de secol, culoarea fiind identica celei initiale.

Tigla originala folosita pe cladire a inceput sa fie produsa in Austria anului 1908 si a fost montata si pe acoperisul acestei cladiri in 1914. Pentru a conserva aspectul si atmosfera originala, am comandat aceeasi tigla la fabrica producatoare din Austria, unde am trimis pentru specializare si tehnicieni care au montat-o apoi pe casa conform procedurii vremii respective.

Un detaliu specific acestei superbe case este terasa de pe acoperis cu o vedere 360 grade asupra Cetatii Brasovului. Te invitam sa devii un personaj important in povestea ei, descoperindu-i indeaproape atmosfera si ,,parfumul" cu nuante de eleganta si rafinament."
 

De ce recomanda Bernhard?

Luxul de bun gust, cu rafinament se regaseste in toate serviciile acestui hotel. Apreciez foarte mult autenticitatea acestui lux, care nu a fost creat acum, ci isi are radacinile in traditia si istoria familiei Schuster. In doua cuvinte l-as definii ca Aristocratie de Secol XXl.