Servicii

Einschenk Instrumente Muzicale

Str. Balcescu nr. 50, Brasov
0722 783 487

Societate cu o traditie de peste 125 de ani in domeniul instrumentelor muzicale, ofera o gama larga de instrumente, de la un simplu fluier sau o vioara pentru copii pana la saxofoane profesioniste si piane cu renume mondial.
"Strabati curtea ingusta pana la usa atelierului, adulmecata de pisici si aerul devine tot mai dens. Dincolo de sticla unei usi banale se deschide o lume care traieste si respira la fel de mai bine de un secol. Tavanul din lemn poarta si azi cuiele in care era agatat strungul unde lucra bunicul Karl orgile, iar o jumatate de tavan se putea trage cu o chinga, putea culisa in lateral atunci cand trebuia loc in inaltime ca sa monteze tuburile orgilor, sa le probeze sunetul. Si cat timp tavanul era tras intr-o parte, cei din casa, de la etaj, asteptau o vreme pana se punea la loc. Mesterul proba orga si tragea la locul lui tavanul pentru ca familia sa-si vada de treaba mai departe prin odaile de sus. Si astazi are unelte, cateva standuri de lucru, de pe vremea bunicului, tablouri pe pereti cu desenele facute de Karl Einschenk la propriile orgi. Erau instrumente bine lucrate din punct de vedere muzical, dar ele trebuiau si sa arate frumos. O orga impodobea biserica, era la fel de importanta precum altarul sau amvonul." Revista Sinteza

De ce recomanda Dan?

Am fost mereu impresionat de firescul, destul de rar intalnit, al acestei familii: mestesugul transmis de la o generatie la alta, indiferent de traiectoria istoriei si aprecierea unanima a celor care le sunt clienti.